Sabine Helena Schrayen

Sabine Schrayen is een professionele fotografe met een grote expertise in portretten – portretten die ‘de ziel van de mens’ laten zien en landschappen – liefst ‘out of the box’.  Ook binnen B.R.O.N. Kunstcollectief kan Sabine haar creativiteit meer dan kwijt.

Fotografie door de ogen van sabine

It began with a dream:’Photography makes sense!’

Fotografie is een rode draad , een passie in haar leven maar ze heeft er pas na haar 40ste verjaardag haar beroep van gemaakt. Als kind was ze al gefascineerd door foto’s en beelden. Ze las en tekende veel en zag overal beelden bij (academie bestond nog niet in haar kindertijd/tienerjaren).

Eigenlijk leeft Sabine in beelden en ziet ze overal potentieel, maar ideeën in een beeld op fotopapier gieten, vergt denkwerk en tijd.  Ze werkt graag projecten uit waarbij ze een proces kan doorlopen en groeien of waarbij ze in de afwerking van een fotoreeks haar ziel en stijl kan leggen. Toch studeerde Sabine eerst wetenschappen werkte ze in de scheikunde zolang ze er creatief kon en mocht zijn. Wetenschap en fotografie liggen dichter bij elkaar dan algemeen wordt gedacht.  Voor haarzelf was het een logische stap om van wetenschappelijk werk naar fotograaf te evolueren (voor haar was deze evolutie er altijd al,  Ze had alleen nog wat technische bagage nodig – een opleiding tot fotograaf).

Naast de traditionele huwelijks- en gezinsreportages, breidt ze haar passie graag uit naar andere terreinen.  Zo ontwierp Sabine covers voor dichtbundels en een roman en fotografeerde ze beeldend werk van een kunstenaar naast theaterfotografie.

Sabine werkt zowel analoog als digitaal en kiest voor portretten – waarbij ze de ziel van de persoon tracht te vangen – en landschappen.  Die kunnen in kleur zijn maar net zo graag in zwart-wit.

Haar foto’s worden wel eens romantisch of melancholisch genoemd. Haar eigen melancholische kant werkt ze uit in haar fotografie, haar portretten.

Sabine was tevens ook laureaat in verscheidene fotografiewedstrijden.

Favoriete citaten
  • Collect Moments … not Things. (Herman Brood)
  • We don’t see things as they are, we see them as we are. (Anais Nin)
  • Ik heb het nog nooit gedaan dus ik kan het wel. (Pipi Langkaus)
Sociale media

Sabine Helena Schrayen

sabineschrayenfotografie

Sabine Schrayen

sabine@bronkunstcollectief.be

error: De inhoud is beschermd