Greet Reekmans

Greet Reekmans is de jongste telg van B.R.O.N. Kunstcollectief.  Met een grote passie voor dans – meer specifiek ballet – brengt zij verhalen in de vorm van dans.  Tijdens de expo “Reflexions” van juni 2022 zette zij van elke kunstenaar een werk om in een dans en vulde hiermee, samen met de leden B.R.O.N. een heuse dansvoorstelling en dat in de geweldige locatie van de oude kerk van de Gerkenberg bij Triamant.

Balletdocent – Choreografe – Balletdanseres

“Als een elfje over het podium zweven, zo licht als een veertje, hoe mooi zou dat niet zijn?

Gefascineerd door de vele ballerina’s die ze in bekende choreografieën op de tv bewonderde, droomde de 11-jarige Greet ervan om zelf ook ballerina te worden.  De proefles die ze in een lokale balletschool volgde, groeide uit tot een ware passie voor dans, die uiteindelijk de rode draad doorheen haar leven zou vormen.  Deze droom spatte echter in mei 1998 volledig uit elkaar na een noodlottig verkeersongeval waarin Greet betrokken geraakte.
Daar waar in eerste instantie verwacht werd dat ze nooit meer zou kunnen lopen, vocht ze voor haar leven, maar ook om terug te kunnen dansen.
Dat waar een wil een weg is, bracht Greet tot werkelijkheid.  Na een revalidatie waarbij ze terug leerde lopen, nam ze jaren later ook de draad van het dansen weer met succes op.  Ze werd geen ‘professionele danseres’ maar leerde wel met emotie dansen.

Ook de dag van vandaag, is Greet dagelijks met dans bezig.  Als balletdocente bij Dansstudio Crescendo Bree en Kunstacademie Noord – Limburg brengt ze haar passie voor dans over op jong en oud, van kleuters tot volwassenen.

Wanneer Greet met kleuters werkt, vertrekt ze heel vaak vanuit kinderboeken die ze omvormt tot een waar dansverhaal.  De kleuters treden binnen in de wondere wereld van verhalen en beleven als een van de personages het verhaal.
Tijdens de expo “Reflexions” van B.R.O.N. Kunstcollectief bracht Greet zo kruisbestuivend het verhaal “Mag de Mug” van Bart Van Puyenbroeck tot leven.

Bij kinderen en volwassenen besteed Greet veel aandacht aan een correcte ballethouding en stevige ballettechnieken, omdat ze een goede basis essentieel vindt.  Daarnaast komen ook dansen met expressie en natuurlijk het dansplezier steeds aan bod.

Een van de volgende projecten die Greet wil verwezenlijken, is het creëren van een theaterlezing gecombineerd met dans over haar verhaal “Ik was 18… en de wereld stond stil”.

Auteur

Niet enkel op vlak van dans brengt Greet emoties naar de mensen.  Sinds 2020 is Greet ook actief als auteur van boeken en schrijft ze korte teksten en gedichten die ze steeds combineert met bijpassende foto’s.

“Ik was 18… en de wereld stond stil” is het eerste boek van Greet.  Hierin neemt ze de lezers mee terug in de tijd en vertelt haar eigen verhaal van het gevecht om verdriet, genezing en gerechtigheid na het verkeersongeval waarbij ze levensgevaarlijk gewond werd en haar vriend het leven liet.
Revalideren, terug een plaats in de maatschappij vinden en de ontzettend moeilijke fase van rouwen…  Greet gaat niets uit de weg in haar boek.
Meer info kan u terugvinden op haar persoonlijke website www.greetreekmans.be

In het kader van haar boek verzorgt Greet ook lezingen, al kan je ze meer als verteltheater omschrijven.   Ze neemt je terug mee in de tijd en vertelt open over de moeilijke momenten waar ze doorheen ging, alsook de lichtpuntjes die haar weer kracht en moed gaven.  Een stuk met een lach een traan.  Greet werkt ondertussen ook aan een versie om te brengen in middelbare scholen.

favoriete uitspraak

Op de een of andere gekke manier komt alles altijd wel in orde, maar daarom niet zoals je het zelf voor ogen had.

Sociale Media

Greet Reekmans

Greet Reekmans

Greet Reekmans

Ik was 18…
en de wereld stond stil

Ik was 18

greetreekmans.be

greet@bronkunstcollectief.be

 

error: De inhoud is beschermd